Масло криля - секрет здоров'я суглобів

Більшість захворювань суглобів є головною причиною болів і погіршення якості життя людей.

До таких хвороб відносяться остеоартроз, артрит, артроз, які характеризується прогресивною втратою суглобового хряща, що, в кінцевому рахунку, призводить до деградації багатьох важливих компонентів суглоба.

На сьогоднішній день існує ряд досить ефективних способів поліпшення стану хворих.

Фізична активність і вправи, фізіотерапія, відповідне харчування і традиційна медицина грають важливу роль в зниженні болю і запальних станів. Але існують і інші шляхи вирішення проблеми.

Наприклад, все більш популярним доповненням до традиційного лікування є вживання олії криля для суглобів і здоров'я всього організму.

Масло криля фото

Унікальний за своїми властивостями продукт отримують з невеликих ракоподібних, схожих на креветки, які мешкають в екологічно чистих крижаних водах Арктики і Антарктики.

Склад антарктичного масла криля

Ці морські організми є найціннішим джерелом активних сполук і незамінних Омега-3 жирних кислот, таких як ейкозапентаєнова (EPA) і докозагексаєнова (DHA), перетворених в фосфоліпідну форму, а також природних антиоксидантів, в тому числі астаксантину, який надає продукту червоний колір.

Фосфоліпіди є основними будівельними блоками кожної клітинної мембрани і критично важливі для нашого здоров'я, так як саме мембрана забезпечує цілісність клітини і виконує життєво важливі функції.

Завдяки фосфоліпідній формі Омега-3 кислоти (EPA / DHA) дуже легко засвоюються організмом і позитивно впливають на якість клітинних мембран. Масло криля надає в 48 разів потужнішу дію, ніж риб'ячий жир, тому і добова норма його споживання набагато менше.

Потужний і унікальний антиоксидант астаксантин з сімейства каротиноїдів, який міститься в олії криля, впливає на всі медіатори запалення суглобів. Він надає сильнішу дію, ніж бета-каротин, альфа-токоферол, лікопен і лютеїн.

Результати останніх досліджень показали, що диво-продукт є відмінним джерелом флавоноїдів. Раніше вважалося, що вони зустрічаються тільки в рослинах, овочах, фруктах і водоростях.

У чому користь олії криля для суглобів

Канадські вчені в 2007 році оцінили ефект від терапії даними засобом після щоденного вживання в дозуванні 300 мг на протязі 7-14 днів. 90 пацієнтів з симптомами артриту і хронічних дегенеративних суглобових захворювань відзначали значне зниження болю (28,9%), скутості (20,3%) і функціональних порушень (22,8%).

Олія криля фото 2

Вживання олії криля в поєднанні з комплексною терапією забезпечує полегшення болю, знімає набряклість і запалення в ураженій області, покращує рухливість суглобів, допомагає підтримувати здоров'я хряща, запобігає його втраті і знижує ризик розвитку дегенеративних захворювань.

Нові дані показують, що якщо масло криля вживати разом з риб'ячим жиром, то вони значно посилюють корисні властивості одне одного.

Важливо пам'ятати, що для отримання позитивного результату буде потрібно кілька тижнів.

Зазвичай застосування засобу не має яких-небудь серйозних побічних ефектів, але в рідкісних випадках може виникнути метеоризм, діарея.

Обережність слід проявляти при одночасному вживанні з антикоагулянтами і препаратами проти тромбозу.

 



Читайте також: